17/18-06-2023 CLOENDA - Vall de Sorteny / Estanys de Tristaina

 

Cloenda - Vall de Sorteny / Estanys de Tristaina

Dissabte 17 i diumenge 18 de juny  del 2023

 

 

Andorra és un país especial, amb personalitat pròpia. Ofereix paisatges de bellesa singular, en què la muntanya és la protagonista tant per als amants de l’esport com per als qui gaudeixen submergint-se en la naturalesa i observant els animals i les plantes.

Sens dubte, és un escenari idíl·lic en què ciutat i natura es conjuguen per oferir nombroses opcions als visitants d’Andorra.

Dissabte 17: Vall de Sorteny – Planell del Quer – Vall de Rialb

Descripció:

Espectacular passejada pel parc natural de la Vall de Sorteny i la Vall de Rialb, amb un paisatge  exuberant, que convertiran la caminada en una gran delícia.

·  Desnivell:                  +/- 323 m.

·  Temps de marxa:       3,30 h.

·  Dificultat:                  moderada

·  Recorregut:                5 km

Caminadors:

Des de l’aparcament, on hi ha la caseta d’informació del parc, anirem per una pista cap al riu de Sorteny, passant pel costat del riu un tram, fins a recuperar la pista per pujar cap al jardí botànic, des d’on podrem veure una gran panoràmica de la vall i arribar ràpidament al refugi de Sorteny.

A partir del refugi, agafarem el camí que puja al planell del Quer, on trobem unes perspectives increïbles dels dos vessants de les valls de Sorteny i de Rialb. Farem un anada i tornada fins el mirador  Grau de la Llosa (espectacular panoràmica) per tot seguit canviar de vessant i anar en forta baixada cap a la vall de Rialb, on hi ha l’orri de la Rabassa, seguint el camí sempre al costat del riu de Rialb, retornarem al punt de sortida, fins  la zona de pícnic prop de l’aparcament, on farem parada per dinar. 

 


 

Culturals:

Caminada per la Vall de Sorteny, fins el jardí botànic o fins i tot el refugi de Sorteny.

 



 

Diumenge 18:    Estanys de Tristaina

Descripció:

Llacs d'alta muntanya, un monument contemporani en perfecta convivència amb la natura. Aquests són alguns dels atractius de la ruta Estanys de Tristaina, una de les excursions de senderisme més populars d'Ordino i de tot el Principat d'Andorra.

·    Desnivell:                  +/- 220 m.

·    Temps de marxa:       3,30 h.

·    Dificultat:                  moderada

·    Recorregut:                4,9 km

Caminadors:

El camí comença a l’esquerra del restaurant de la Coma. La inclinació del pendent és poc pronunciada. Tot seguit hi ha uns passamans, molt útils en cas que la roca estigui molla. Quan hem superat el collet, trobem l’encreuament (rètol).

Una vegada a l’encreuament, ja veiem l’estany del Mig i el de Més Amunt. Agafem el camí cap a la dreta. El sender perd altitud progressivament fins que trobem el camí que puja directament de la carretera. A pocs metres, hi trobem un pont de fusta i l’estany Primer.

Després de travessar el petit pont, hem de seguir pel camí de l’estany del Mig, cap a l’esquerra (rètol). Tot seguit ens trobarem per sobre d’aquest l’estany. Hem de continuar fins al camí que va cap a l’estany de Més Amunt.

Tot seguit arribem a l’estany de Més Amunt, on podem gaudir d’un espectacular paisatge sota el pic de Tristaina. Voregem l’estany fins que travessem el riu per un pont de fusta. El sender segueix paral·lelament al riu fins a l’estany del Mig.

A continuació, hem de vorejar l’estany i, tot seguit, agafem el camí de la dreta fins que trobem l’encreuament del camí de l’estany de Creussans, (rètol).

Seguim el camí que puja fins a l’encreuament de la costa de la Coma del Forat. A continuació pugem fins a la costa i baixem al restaurant de la Coma pel mateix camí de pujada.

 


 

 

Culturals:

Aniran a Ordino (agafant el BUS públic) visitaran  la Casa d’Areny-Plandolit i el Museu Postal, la resta del matí visitant el nucli històric (despeses individuals).

 



 Fitxa tècnica:

Sortida:                      6:30 h. Estació d’autobusos

Desplaçament:          en autocar

Desnivell:                  

·       Dissabte:         Vall de Sorteny,         +/- 323 m

·       Diumenge:       Estanys de Tristaina, +/-220 m

Temps de marxa:     

·       Dissabte:        Vall de Sorteny,         3,30 hores

·       Diumenge:     Estanys de Tristaina, 3,30 hores

Dificultat:                  moderada

Inscripcions presencials:      dies 29-30-31 de maig al CET (de 6 a 8 de la tarda)

Preu de la sortida:   

Habitació compartida:          125 €

Habitació individual: 135 €

 

Places limitades a 52 persones

 

Inclou:  autocar, sopar i dormir a l’Hotel Bringué **** (El Serrat), el dissabte dia 17.

esmorzar i dinar del diumenge dia 18.

 

Ø  Contacte:  696 65 27 02  --  646 08 49 12

 

Informació important:

                                   El dissabte esmorzar i dinar de motxilla tothom.

 

Observacions:

·       L’organització es reserva el dret de tancar la inscripció abans de la data prevista en el cas d’exhaurir-se les places de l’autocar.

·       Les anul·lacions fetes abans del tancament d’inscripcions  de la sortida, tindreu 5 dies feiners, per recuperar els diners, passat aquest temps es perdran.

·       Les anul·lacions fetes el mateix dia de la sortida, només es podrà recuperar l’import del dinar (si és que està inclòs), també hi ha un termini de 5 dies feiners per recuperar els diners.

·       Assegurança: Per participar en aquesta activitat cal que tingueu la llicència federativa. En cas contrari, heu de contractar l’assegurança temporal en el moment de fer la inscripció.

·       Consells específics: aigua, roba adequada per la pràctica de l’activitat, protecció per la pluja, el vent i el sol, gorra o barret, calçat adequat per marxar per muntanya, pals.

 

Trac Sorteny:   https://ca.wikiloc.com/rutes-senderisme/vall-de-sorteny-refugi-grau-de-la-llosa-planell-de-quer-77229399 

       Trac Tristaina: https://ca.wikiloc.com/rutes-senderisme/estanys-de-tristaina-133742519

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada