19-06-2021 Fonts dels torrents de Botelles i Ribatallada

 

Fonts dels Torrents de Botelles i Ribatallada

 

Dissabte 19 de juny  del 2021

Fitxa tècnica:

Sortida:                      8 matí, a l’aparcament del restaurant Torre Mossèn Homs.

Tornada cap a les 14:00 h.

Desplaçament:           particular fins el lloc de trobada.

Desnivell:                   + 195 -195

Temps de marxa:       4:30 hores.

Dificultat:                    fàcil

Recorregut:                11 km.

Inscripcions:              fins al 17 de juny, a secretaria del CET, a la WEB

o al tel. 93 788 30 30

Preu de la sortida:      despeses individuals.

Observacions:            SORTIDA NOMÉS PER CAMINADORS - esmorzar de motxilla.

 

Límit de participants 30 persones

Assegurança:              Per participar en aquesta activitat cal que tingueu la llicència federativa. En cas contrari, heu de contractar l’assegurança temporal en el moment de fer la inscripció.

 

 


 

En aquest itinerari descobrirem, el Torrent de Botelles, és un indret amb encant, declarat zona d’especial interès per a la biodiversitat dins l’Anella Verda de Terrassa, veurem les fonts de Gotelles, Moreria, Plàtans, Suro i Capellans.

Sortirem de l’aparcament del restaurant Torre Mossèn Homs, on seguirem la pista asfaltada fins passar una antena de comunicacions, on agafarem un camí a l’esquerra en direcció a la carretera BV-1248 de Terrassa a Sabadell i la creuarem, agafant el corriol que surt just al davant marcat per un pal de fusta.

Anirem seguint per la vora d'un camp una estona fins que arribarem a una zona una mica canal que inicia la baixada a la primera font. S'ha d'anar amb compte sobre tot si ha plogut ja que pot estar relliscós. Després d'unes escales, de seguida arribarem a la Font de Gotelles. A uns pocs metres trobarem la Font de la Moreria.

A partir d’aquí entrem a un corriol humit, ombrívol i que va resseguint el torrent. Aquest tram es realment bonic, estarem canviant constantment de costat, força entretingut i agradable.

Finalment sortim a una pista. En poca estona arribarem a les restes de l'antiga presa del pantà de Ribatallada. A dalt d'aquest punt es troben les ruïnes del Castell de Ribatallada.

Al Pal Indicador,  girarem cap al Torrent Ribatallada. Aquest es un camí perfecte en època de calor ja que es força ombrívol i fresc i si ha plogut, el torrent que anirem creuant en diverses ocasions, porta un cabal important.

A un dels punts de creuament, podrem veure un petit salt d'aigua. I així arribarem a la pista del Riu Ripoll, on girarem a la dreta fins a una petita explanada amb una cadena per a vehicles, on podrem veure el per què del nom de la propera font, la dels Plàtans, ja que hi han uns plataners impressionants. Ens toca baixar les escales i ens trobarem la Font. A partir d’aquí ens toca tornar pel mateix camí, fins a Sant Julià d'Altura, tot passant per la Font del Suro i la Font dels Capellans que trobarem després d'una bona pujada.

De Sant Julià, agafarem un corriol que surt direcció nord i que ens enllaça amb el GR que nomes hem d'anar seguint, creuarem la carretera amb compte i retornarem pel mateix camí a l’aparcament del restaurant Torre Mossèn Homs.

 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada