17-09-2023 Salts de la Ribera del Catllar

 

EL CATLLAR - SALTS DE LA RIBERA DEL CATLLAR - CAMÍ DEL CANAL DE TREGURÀ - LES ESTALLADES

17 de setembre del 2023

 

Descripció:

Ruta molt bonica que ens permet gaudir d’uns bonics salts d’aigua i unes excel·lents vistes de la zona de Setcases i Vilallonga de Ter.

 


 

Caminadors:

A la carretera de Vilallonga de Ter a Setcases, i uns dos quilòmetres després de la cruïlla de Tregurà, trobem el Pont del Catllar (és un passallís) i un petit aparcament.

Sortida - arribada: Pont del Catllar.

Anirem per la pista forestal que puja al Santuari de la Mare de Déu del Catllar i la casa del Catllar. Sigueu respectuosos estem dins d'una propietat privada.

Una vegada visitat anirem per la pista a trobar la Ribera del Catllar. Pujarem Ribera amunt, tot seguint sempre l’antic camí carreter.

Poc després trobem el Salt Petit del Catllar i en arribar al Quer roig, trobem el Salt Petit de Quer roig i el Salt de Quer roig. Una mica més amunt trobem la palanca, que ens permet creuar la Ribera del Catllar. Seguim pujant i trobem el camí d'Itinerànnia (pintura groga). El seguirem un petit tros, fins que vol creuar la Ribera.

En aquest punt el deixarem i nosaltres seguirem pujant pel camí que ressegueix la Ribera pel seu costat, fins que vol crear la Ribera per anar a unes feixes herbades per la cara nord. En aquest punt s'acaba el camí carreter.

Seguirem pujant pel costat de la Ribera per trobar el Salt de Baix de la Closa Rodona i una mica més amunt el Salt de la Closa Rodona.

Seguirem el camí, fins trobar la Presa de l'aigua del canal de Tregurà.

Continuarem sempre per la pista del Canal fins arribar a la bassa de Tregurà. En l'anada gaudirem del mirador de la Roca de les Bruixes i d'altres punts de bones vistes. En arribar a Tregurà, anirem a la punta sud-oest del poble per seguir el camí (pal indicatiu i alguna senyal de pintura groga i blanca de petit recorregut) que ens retornarà al nostre punt de sortida, tot passant per la casa de les Estallades (runes).

 

Culturals:

Faran un tom per Setcases i tindran l’oportunitat els que vulguin, de fer una caminada de 20/30 minuts fins el Cossi d’en Batlló (Un salt d’aigua molt bonic).


 

Després a una hora convinguda, anirem tots a dinar a la Fonda/restaurant La Cabanya, de Setcases.

 

Fitxa tècnica:

  • Sortida:                      7 h des de l’estació d’autobusos. Tornada a la vesprada.
  • Desplaçament:           en autocar
  • Desnivell:                   395 m.
  • Temps de marxa:        5 h.
  • Dificultat:                    moderat
  • Recorregut:                10,8 km
  • Inscripcions:               fins al 14 de setembre, a la secretaria del CET, i la WEB
  • Preu de la sortida:      40 € amb dinar, 22 € sense dinar
  • Límit de participants             50 persones

Ø  Esmorzar de motxilla i dinar de restaurant

Ø  Contacte:  696 65 27 02  --  646 08 49 12

 

Observacions:

o   L’organització es reserva el dret de tancar la inscripció abans de la data prevista en el cas d’exhaurir-se les places de l’autocar.

o   Les anul·lacions fetes abans del tancament d’inscripcions  de la sortida, tindreu 5 dies feiners, per recuperar els diners, passat aquest temps es perdran.

o   Les anul·lacions fetes el mateix dia de la sortida, només es podrà recuperar l’import del dinar (si és que està inclòs), també hi ha un termini de 5 dies feiners per recuperar els diners.

o   Assegurança: Per participar en aquesta activitat cal que tingueu la llicència federativa. En cas contrari, heu de contractar l’assegurança temporal en el moment de fer la inscripció.

o   Consells específics: aigua, roba adequada per la pràctica de l’activitat, protecció per la pluja, el vent i el sol, gorra o barret, calçat adequat per marxar per muntanya, pals.

 

Trac Jordi Freixa: https://ca.wikiloc.com/rutes-senderisme/setcases-el-catllar-salts-de-la-ribera-del-catllar-cami-del-canal-de-tregura-les-estallades-59316884

 Trac nostre: https://ca.wikiloc.com/rutes-senderisme/salts-de-la-ribera-del-catllar-setcases-139020116


 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada