19-02-2023 Tamariu - Aigua Xelida

 

TAMARIU - AIGUA XELIDA

 

 Diumenge 19 de febrer del 2023

 Descripció:

Ruta, curta però exigent “trencacames” la primera part del recorregut, ens permetrà resseguir la costa per l’abrupte camí de ronda des de Tamariu fins Aigua Xelida, per continuar desprès, fins el Mas Llord i la seva alzina monumental. No hem d’oblidar que trobarem un grapat d’aberracions urbanístiques, algunes de les quals arriben a tallar impunement el Camí de Ronda, i que costen d’entendre.

 


Caminadors:

Sortirem del carrer de la Riera de Tamariu, ens acostarem fins la platja gran i per el Passeig del Mar, ens arribarem fins el petit embarcador per tenir una bona perspectiva de tota la Badia de Tamariu. Fetes les fotografies, tornarem fins la carretera de Aiguablava (carrer dels Pescadors), seguim una estona amunt i superem tres trams de escales fins el Puig La Trona, per després baixar altres dos trams fins a s’Ajoc i les Trones, aquí, una barana d’acer inoxidable ens dona un xic de seguretat, dons cal ser curosos en el moment de la baixada, el pendent és molt fort...és el punt on comença el camí de ronda que en continu canvi de desnivell anem seguint, amb vistes i recons sovint esplèndids com: es Castellet i el rec de les Trones, sa Bassa i la punta des Quart, els espadats de l’Àvia Catalana (nom donat a aquesta roca, tot recordant a la Catalina Abrich, àvia tamariuenca molt popular entre els pescadors) i la cala Sorellera, de seguida passem arran de la urbanització Cala Nostra, arribant a Aigua Xelida i a les barraques de pescadors on en Josep Pla anava ben sovint i que va escriure en el seu llibre “Un Viatge Frustrat dins aigua de mar, a l’octubre de 1966...”.

Seguirem per la platja Petita o d’en Gotes, la de les Aigües Mortes, amb la seva barraca i el gran roquisser de la punta des Banc, amb la cala Llarga i la cala Ventosa a la seva esquena, després la impressionant Agulla de Aigua Xelida.

Ja pel bell mig de la pineda un altre notable fenomen natural, Sa Roncadora, el seu cant, quant hi ha temporal de llevant, és impressionant. Seguim ara, unes balises de fusta amb la punta pintades de groc que ens acostem a la cala Marquesa, amb la seva petita illa, l’anomenada Sagristia, amb la Catedral i el rec dels Arbres. Després i en fort desnivell pugem fins el mirador de Aigua Xelida. El mirador està al costat del carrer Sa Roncadora d’Aigua Xelida, carrer que seguim (dreta) fins el seu final on es troba el mirador de la cova d’en Gispert sobre uns impressionants penya-segats.

Vist l’espectacle que ens ha regalat el mirador, tornem al carrer Sa Roncadora per caminar uns 100 metres fins arribar a una primera corba i dins un terreny sense edificar, neix un corriol que en fort desnivell desemboca al carrer Cova del Bisbe, carrer que anirem seguint  fins un corriol que ens portarà fins el Mas Llord, on podrem veure una alzina monumental, continuarem camí ja en direcció a Tamariu, fins al carrer de la Riera, punt d’inici i final de la ruta.

 

Culturals:

 

Visita guiada al Museu del Suro de Palafrugell (Durada 90 minuts)

El Museu del Suro es presenta com una institució singular per la seva temàtica, el seu àmbit territorial i la seva vocació de servei. Adquireix, conserva, interpreta i posa en valor el patrimoni vertebrat a l’entorn del món del suro a Catalunya.

Fitxa tècnica:

  • Sortida:                      7 h des de l’estació d’autobusos. Tornada a la vesprada.
  • Desplaçament:           en autocar
  • Desnivell:                   273 m.
  • Temps de marxa:       4 h.
  • Dificultat:                   moderat
  • Recorregut:                7,2 km
  • Inscripcions:              fins al 16 de febrer, a la secretaria del CET, i la WEB
  • Preu de la sortida:      40 € amb dinar, 22 € sense dinar
  • Límit de participants             45 persones

Ø  Esmorzar de motxilla i dinar de restaurant

Ø  Contacte:  Toni Ripoll  696 65 27 02

 

Observacions:

o   L’organització es reserva el dret de tancar la inscripció abans de la data prevista en el cas d’exhaurir-se les places de l’autocar.

o   Les anul·lacions fetes abans del tancament d’inscripcions  de la sortida, tindreu 5 dies feiners, per recuperar els diners, passat aquest temps es perdran.

o   Les anul·lacions fetes el mateix dia de la sortida, només es podrà recuperar l’import del dinar (si és que està inclòs), també hi ha un termini de 5 dies feiners per recuperar els diners.

o   Assegurança: Per participar en aquesta activitat cal que tingueu la llicència federativa. En cas contrari, heu de contractar l’assegurança temporal en el moment de fer la inscripció.

o   Consells específics: aigua, roba adequada per la pràctica de l’activitat, protecció per la pluja, el vent i el sol, gorra o barret, calçat adequat per marxar per muntanya, pals.

 

Trac de la sortida:  https://ca.wikiloc.com/rutes-senderisme/tamariu-aigua-xelida-mas-llord-tamariu-122217817

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada