21-05-2023 Castellfollit de la Roca - Baumes de Caixurma

 

CASTELLFOLLIT DE LA ROCA - BAUMES DE CAIXURMA

 

 Diumenge 21 de maig del 2023

 Descripció:

Les baumes de Caixurma és un clàssic de les excursions per Castellfollit de la Roca, tot i que estrictament pertanyen al municipi de Montagut i Oix. És un paisatge de vegetació exuberant i roques trencades, fins que en un punt molt feréstec trobarem les baumes de Caixurma.

 


 

Caminadors:

La volta surt del mateix nucli de Castellfollit i visita el mirador de la característica cinglera basàltica. No presenta cap dificultat tècnica i està molt ben indicada (rètols, i marques grogues a la pujada). Potser l’únic punt dubtós pot ser arribats a la carena de la serra de Mont-ros, quan es deixa el camí ample, per un de més estret que puja des d'un replà on és poc visible. Aquí s'han d'abandonar les marques de color groc de més a la dreta, en descens.

La baixada de la Mare de Déu de Mont-ras fins a la casa de Passavent, molt pendent, també es veu desbrossat de poc i el camí en alguns punts està una mica desdibuixat, però no presenta problemes. A partir de la casa i fins a la font de les Fenoses és tot pista. Un cop a la font, podem escollir de tornar a pujar a la pista o baixar arran de riu i passar per la pedrera, que és interessant, però cal passar un parell de portes amb avisos de "gos perillós" Val a dir que nosaltres no en vam veure cap…ja només cal fer l’últim tram fins on estarà l’autocar.

Culturals:

Podreu fer una caminada pel nucli antic i continuar fins el mirador, amb la panoràmica sobre els rius, Toronell i Fluvià. Després podeu visitar l’Església museu de Sant Salvador (l’entrada a l’Església és gratuïta!), es pot pujar al campanar per 0.50 €. Sortint de l’església, els que vulguin, poden baixar fins el pont del riu Toronell, (seguir indicacions Passarel·la i Pont Romànic) on podran apreciar les columnes basàltiques.

 

Finalment a una hora pactada ens retrobarem tots per anar a dinar a Sant Joan les Fonts.

 

Fitxa tècnica:

  • Sortida:                      7 h des de l’estació d’autobusos. Tornada a la vesprada.
  • Desplaçament:           en autocar
  • Desnivell:                   462 m.
  • Temps de marxa:       5 h.
  • Dificultat:                    moderat
  • Recorregut:                11 km
  • Inscripcions:               fins al 18 de maig, a la secretaria del CET, i la WEB
  • Preu de la sortida:      40 € amb dinar, 22 € sense dinar
  • Límit de participants             50 persones

Ø  Esmorzar de motxilla i dinar de restaurant

 

Observacions:

o   L’organització es reserva el dret de tancar la inscripció abans de la data prevista en el cas d’exhaurir-se les places de l’autocar.

o   Les anul·lacions fetes abans del tancament d’inscripcions  de la sortida, tindreu 5 dies feiners, per recuperar els diners, passat aquest temps es perdran.

o   Les anul·lacions fetes el mateix dia de la sortida, només es podrà recuperar l’import del dinar (si és que està inclòs), també hi ha un termini de 5 dies feiners per recuperar els diners.

o   Assegurança: Per participar en aquesta activitat cal que tingueu la llicència federativa. En cas contrari, heu de contractar l’assegurança temporal en el moment de fer la inscripció.

o   Consells específics: aigua, roba adequada per la pràctica de l’activitat, protecció per la pluja, el vent i el sol, gorra o barret, calçat adequat per marxar per muntanya, pals.

 

Trac de la sortida:  https://ca.wikiloc.com/rutes-senderisme/castellfollit-de-la-roca-baumes-de-caixurma-130485614

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada