16-04-2023 Sitges - Vilanova i la Geltrú

 

SITGES - VILANOVA i LA GELTRÚ


 

Diumenge 16 d’abril del 2023

 

Descripció:

El GR 92 és un dels grans senders del país, ja que travessa Catalunya de nord a sud pel vessant mediterrani, tan a prop del mar com és possible. Al llarg dels seus 583 quilòmetres de recorregut principal i dels gairebé 150 quilòmetres de variants, recorre totes les costes catalanes, amb paisatges que van des de les llargues platges fins als penya-segats, a més de cales, pobles turístics i de pescadors.

Des de l'inici a Portbou i fins a la fi a Ulldecona, el sender s'endinsa en espais naturals com els parcs naturals del Cap de Creus, dels Aiguamolls de l'Empordà, del Montnegre-Corredor, de Collserola o del Garraf, a més de vorejar el Parc Natural del Delta de l'Ebre. També visita importants vestigis arquitectònics i culturals i permet fer-se una molt bona idea de la realitat de Catalunya. El GR 92 forma part del sender europeu E-10 (mar Bàltic-Mediterrani), i enllaça al nord amb França i al sud amb la Comunitat Valenciana. 

 




 

Caminadors:

Farem el tram que va de Sitges a Vilanova i la Geltrú, en un recorregut que sempre passa pel costat del mar, resseguint tota la costa, “el Camí de Ronda GR-92”. on podrem gaudir amb les boniques platges i cales que hi ha.

Inici:

A Sitges, Ermita i Platja de Sant Sebastià - Passeig Balmins

Platges :

Passarem per, la Fragata - la Ribera - Bassa Rodona - Estanyol - Riera Xica - Barra - Terramar - Anquines - Riera de Ribes - Platja Les Coves i Punta les Coves - Platja de l‘Home Mort - El Fitó - Tancat del Gaspar - Punta Llarga i Far de Sant Cristòfol - Ermita de Sant Cristòfol - finalment el Port de Vilanova i la Geltrú.

 

Culturals:

Visita guiada al Museu del Ferrocarril de Catalunya que es troba a Vilanova i la Geltrú. “Despesa individual”.

És un valuós equipament patrimonial al servei de les persones, dedicat a la custòdia i la divulgació de la cultura ferroviària. Les instal·lacions originals del dipòsit de locomotores de vapor de la ciutat de Vilanova i l'espectacular col·lecció de vehicles històrics que custòdia, proporcionen un singular escenari patrimonial que facilita el coneixement, el gaudi i fomenta la connectivitat per ferrocarril.

 

 

 

Fitxa tècnica:

  • Sortida:                      8 h des de l’estació d’autobusos. Tornada a la vesprada.
  • Desplaçament:           en autocar
  • Desnivell:                  45 m.
  • Temps de marxa:       4 h.
  • Dificultat:                   fàcil
  • Recorregut:                9,5 km
  • Inscripcions:              fins al 13 d’abril, a la secretaria del CET, i la WEB
  • Preu de la sortida:      40 € amb dinar, 22 € sense dinar
  • Límit de participants             50 persones

Ø  Esmorzar de motxilla i dinar de restaurant

Ø  Contacte:  696 65 27 02  --  646 08 49 12

 

Observacions:

o   L’organització es reserva el dret de tancar la inscripció abans de la data prevista en el cas d’exhaurir-se les places de l’autocar.

o   Les anul·lacions fetes abans del tancament d’inscripcions  de la sortida, tindreu 5 dies feiners, per recuperar els diners, passat aquest temps es perdran.

o   Les anul·lacions fetes el mateix dia de la sortida, només es podrà recuperar l’import del dinar (si és que està inclòs), també hi ha un termini de 5 dies feiners per recuperar els diners.

o   Assegurança: Per participar en aquesta activitat cal que tingueu la llicència federativa. En cas contrari, heu de contractar l’assegurança temporal en el moment de fer la inscripció.

o   Consells específics: aigua, roba adequada per la pràctica de l’activitat, protecció per la pluja, el vent i el sol, gorra o barret, calçat adequat per marxar per muntanya, pals.

 

Trac de la sortida:  https://ca.wikiloc.com/rutes-senderisme/sitges-vilanova-i-la-geltru-127200210

  

 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada