26-03-2023 Collsuspina - Sant Cugat de Gavadons

 


COLLSUSPINA - SANT CUGAT DE GAVADONS

 

 Diumenge 26 de març del 2023

 Descripció:

El nom de “Collsuspina” li ve del mas de l’Espina, antics propietaris de bona part de la contrada. El poblet va formar-se al peu del collet de la pollosa en un indret planer i suau, habitat des de mil·lennis, com ho han revelat vàries troballes arqueològiques fetes al peu mateix de la població i pels voltants.

 


 

Caminadors:

Fàcil circular des del municipi de Collsuspina, amb espectaculars vistes de la plana de Vic des dels miradors del Roc de la Guàrdia o Roc Gros i del Pirineu, tant des dels esmentats miradors com des del mirador de  l’ermita preromànica de Sant Cugat de Gavadons del segle XII.  

També ens permet veure el castell de Tona, el Montseny, Montserrat, Sant Llorenç del Munt, el Montcau, el Puigsacalm i el Tagamanent, entre d’altres.

Cap el km 9,4 intentarem trobar el trencall de Can Regàs i la font del mateix nom, és el naixement del riu Congost, encara que posa Besos.

Ens mourem a cavall de les comarques del Moianès i d’Osona i també visitarem la font de l’Abeurada, el racó dels Tres Roures. Ens mourem per camins i pistes que travessen boscos de roures, alzines, pinedes i camps de colze.

Sortint de l’ermita de Sant Cugat de Gavadons, immediatament passem pel costat de l’antic Mas de Bellver i emprenem el retorn a Collsuspina seguint la pista convertida en un camí pavimentat. Passem pel costat del Mas Nualard, i continuem fins a Collsuspina.

 

Culturals:

 Tindran una visita guiada a les Coves del Toll, a les 10:30 h. “despesa individual”.

Emplaçades al Municipi de Moià, a la comarca del Moianès, les Coves del Toll estan considerades com un dels conjunts càrstics més bells de la península i en el grup de les Grans Cavitats Catalanes.

Sentireu el batec d’una cova viva!

Parlar del Parc Prehistòric de les Coves del Toll també és parlar de natura; la reproducció d’un poblat prehistòric, afloraments de calcàries coral·lines, gresos, conglomerats, torrents amb salts d’aigua, i tot ben emmarcat per un meravellós bosc de roure martinenc amb boix combinat amb vegetació de Ribera.

 Fitxa tècnica:

  • Sortida:                      7 h des de l’estació d’autobusos. Tornada a la vesprada.
  • Desplaçament:           en autocar
  • Desnivell:                   408 m.
  • Temps de marxa:       5 h.
  • Dificultat:                    fàcil
  • Recorregut:                13,5 km
  • Inscripcions:               fins al 23 de març, a la secretaria del CET, i la WEB
  • Preu de la sortida:      40 € amb dinar, 22 € sense dinar
  • Límit de participants             45 persones

Ø  Esmorzar de motxilla i dinar de restaurant

Observacions:

o   L’organització es reserva el dret de tancar la inscripció abans de la data prevista en el cas d’exhaurir-se les places de l’autocar.

o   Les anul·lacions fetes abans del tancament d’inscripcions  de la sortida, tindreu 5 dies feiners, per recuperar els diners, passat aquest temps es perdran.

o   Les anul·lacions fetes el mateix dia de la sortida, només es podrà recuperar l’import del dinar (si és que està inclòs), també hi ha un termini de 5 dies feiners per recuperar els diners.

o   Assegurança: Per participar en aquesta activitat cal que tingueu la llicència federativa. En cas contrari, heu de contractar l’assegurança temporal en el moment de fer la inscripció.

o   Consells específics: aigua, roba adequada per la pràctica de l’activitat, protecció per la pluja, el vent i el sol, gorra o barret, calçat adequat per marxar per muntanya, pals.

 

Trac de la sortida:  https://ca.wikiloc.com/rutes-senderisme/collsuspina-roc-gros-font-de-labeurada-sant-cugat-de-gavadons-collsuspina-74017872

 

 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada