23-10-2022 L'Esquei de Morou

 

 

L'Esquei de Morou

Diumenge 23 d’octubre del 2022

Fitxa tècnica:

  • Sortida:                      8 h des de l’estació d’autobusos. Tornada a la vesprada.
  • Desplaçament:           en autocar
  • Desnivell:                  283 m.
  • Temps de marxa:       4 h.
  • Dificultat:                   fàcil
  • Recorregut:                7,32 km
  • Inscripcions:              fins al 20 d’octubre, a secretaria del CET, i la WEB
  • Preu de la sortida:      20 €
  • Límit de participants             50 persones

Ø  Esmorzar i dinar de motxilla

 

Observacions:

o   L’organització es reserva el dret de tancar la inscripció abans de la data prevista en el cas d’exhaurir-se les places de l’autocar.

o   Les anul·lacions fetes avanç del tancament d’inscripcions  de la sortida, tindreu 5 dies feiners, per recuperar els diners, passat aquest temps es perdran.

o   Les anul·lacions fetes el mateix dia de la sortida, només es podrà recuperar l’import del dinar (si és que està inclòs), també hi ha un termini de 5 dies feiners per recuperar els diners.

o   Assegurança: Per participar en aquesta activitat cal que tingueu la llicència federativa. En cas contrari, heu de contractar l’assegurança temporal en el moment de fer la inscripció.

o   Consells específics: aigua, roba adequada per la pràctica de l’activitat, protecció per la pluja, el vent i el sol, gorra o barret, calçat adequat per marxar per muntanya, pals.

 

 

Descripció:

El Montseny, enlairat entre les planes de les comarques del Vallès, Osona i la Selva, es presenta com un bloc muntanyós de perfil característic i altiu, visible des de molts indrets de Catalunya i conegut arreu per la bellesa dels seus paisatges.

L’itinerari d’avui serà:     Santa Fe del Montseny - Esquei de Morou - Turó de Morou - Empedrat de Morou - Font del Baladrell - Pantà de Santa Fe - Santa Fe del Montseny.

Caminadors:

La ruta comença passant per la casa de Can Lleonart deixant de banda, de moment, el Pantà de Santa Fe.

A la dreta hi ha l'ermita de Santa Fe del Montseny, just al costat del restaurant. A partir de Can Lleonart, comença la pujada seguint les marques taronges.

En poca estona, per un camí molt còmode i indicat s'arriba a l'Esquei de Morou, aquesta discreta agulla granítica emergeix al vessant del Turó de Morou (1308 m), a poc més de cent metres al nord del cim. Se situa en terreny clar, al límit de la densa fageda que priva de visibilitat a la cimera del Turó. Aquesta circumstància el converteix en un magnífic mirador sobre les crestes més elevades del Montseny i sobre la dilatada superfície boscosa que recobreix els vessants orientals i septentrionals del massís.

Potser per aquest motiu, el col·lectiu muntanyenc ha volgut distingir l'Esquei de Morou amb una bústia de muntanya. Segons els diccionaris consultats, esquei és vocable català que sembla designar una agulla o roca d'arestes agudes, amb la superfície “fissurada o esquerdada”.

La panoràmica és àmplia i agraïda, especialment cap a les comarques gironines d'Osona i Selva, on ens entretindrem identificant els perfils d'algunes muntanyes. I al voltant del nostre mirador, un univers d'agulles atractives, emergint directament del bosc.

Tornant al bosc i gairebé sense superar desnivell s'arriba al cim del Turó de Morou. Aquí comença la baixada que porta fins al mas de Can Font de Corts. Abans es passarem per l'Empedrat de Morou, una gran explanada de roca molt visitada i amb bones panoràmiques.

Continuarem per la fageda, que porta fins al Pantà de Santa Fe. Abans, a l'esquerre i per un petit corriol, podrem visitar la Font del Baladrell.

Retornarem al camí i continuarem fins la presa i el Pantà de Santa Fe, tornarem pel costat de la riera, que en aquesta zona forma diversos salts d'aigua, en poca estona tornarem a ser a la casa de Can Lleonart, inici de la caminada.

 

Culturals: 

Podran fer una caminada fins el Llac de Santa Fe del Montseny o acostar-se  fins a la font del Frare, totes dues caminades son senzilles.

També al Punt d’Informació, s'hi projecten audiovisuals, un de 25 minuts i un altre de 30.
 

Trac de la sortida:    https://ca.wikiloc.com/rutes-senderisme/santa-fe-del-montseny-esquei-de-morou-turo-de-morou-empedrat-de-morou-73382192

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada