18-09-2022 Estanys del Carlit i dels Esquits

 

 

Estanys del Carlit   i  dels Esquits

 

Diumenge 18 de setembre del 2022

Fitxa tècnica:

  • Sortida:                       6:30 h des de l’estació d’autobusos. Tornada a la vesprada.
  • Desplaçament:           en autocar.
  • Desnivell:                   391 m. la llarga / 145 m. la curta.
  • Recorregut:                11,5 km. la llarga / 6,8 km la curta.
  • Temps de marxa:       5,30 h. la llarga / 3,30h. la curta.
  • Dificultat:                    moderat / fàcil.
  • Inscripcions:               fins al 15 de setembre, a secretaria del CET, i la WEB
  • Preu de la sortida:      30 €
  • Inclou:                        autocar i navettes. 
  • Límit de participants             50 persones

Ø  Esmorzar i dinar de motxilla.

 

Observacions:

o   L’organització es reserva el dret de tancar la inscripció abans de la data prevista en el cas d’exhaurir-se les places de l’autocar.

o   Les anul·lacions fetes avanç del tancament d’inscripcions  de la sortida, tindreu 5 dies feiners, per recuperar els diners, passat aquest temps es perdran.

o   Les anul·lacions fetes el mateix dia de la sortida, només es podrà recuperar l’import del dinar (si és que està inclòs), també hi ha un termini de 5 dies feiners per recuperar els diners.

o   Assegurança: Per participar en aquesta activitat cal que tingueu la llicència federativa. En cas contrari, heu de contractar l’assegurança temporal en el moment de fer la inscripció.

o   Consells específics: aigua, roba adequada per la pràctica de l’activitat, protecció per la pluja, el vent i el sol, gorra o barret, calçat adequat per marxar per muntanya, pals.

 

 


Descripció:

Allà on l’Alta Cerdanya té els seus límits amb el Conflent, a la Catalunya Nord, trobem la concentració lacustre més important del Pirineu Oriental. Una gran concentració de llacs d’origen glacial situats a l’alta muntanya. Això, sense comptar les nombroses mulleres i petits estanyols que reneixen ben entrada la primavera amb la fosa de la neu hivernal.

 

Caminadors:

Tindran l’opció de triar entre una caminada de 11,5 km. o una de 6,8 km. Ens dividirem en dos grups.

1.     Ruta circular 10 llacs del Carlit (11,5 km):

Una ruta fàcil però molt atractiva, per gaudir de la natura i d'uns paisatges espatarrants de cims i llacs de somni.

Un cop haguem arribat a l’aparcament que queda sota la resclosa de l’estany de les Bulloses, ens dirigirem cap a l’hotel Bones Hores, ubicat a l’esquerra del mur que barra el pas a les aigües i on comença el nostre itinerari. Allà hi trobarem un plafó informatiu. Anirem seguint els senyals marcats amb pintura groga, direcció nord-oest i ascendirem per un camí que es va enfilant enmig d’un bosc de pi negre fins arribar a una bifurcació. Agafarem el camí de l’esquerra - el de la dreta, que creua l’estany de Viver, serà el de retorn. Poc a poc anirem guanyant altitud i endinsant-nos en l’anomenat Desert del Carlit, on el bosc de pi negre donarà pas als prats d’alta muntanya.

Arribarem als dos primers estanys, units per un petit rierol. El de la dreta és l’estany de la Comassa, i el de l’esquerra és l’anomenat estany Sec que, malgrat la seva denominació, no ho està de sec, a diferència de l’altre més petit que haureu pogut veure una estona abans. Continuarem pujant fins arribar a un petit altiplà molt proper a l’estany de Vallell, que restarà a la nostra dreta. A la nostra esquerra, si ens acostem a la part més alta del prat, podrem gaudir d’unes magnífiques vistes sobre els estanys de Llong, en primer terme, i de Llat, per sota de l’anterior i una miqueta més cap al sud.

Deixarem enrere l’estany de Vallell i enfilarem el camí que, seguint cap a l’oest, ens acostarà a la base del massís del Carlit. No patiu pas perquè, superat el carenat, arribarem a un altre altiplà, on canviarem el sentit de la nostra marxa i ens dirigirem cap al nord-est, des d’on vorejarem l’estany de Trebens i creuarem el rierol per una passera, abans de cercar l’estany del Castellar. En aquest punt invertirem el sentit de la nostra marxa, ja de retorn i de baixada, en direcció sud-est. Trobarem un nou estany, l’estany dels Dugnes i seguirem el nostre descens pel Desert del Carlit fins arribar a l’estany de Viver. Ambdós els haurem vorejat per la nostra esquerra. Un cop haguem deixat enrere l’estany de Viver, de seguida enllaçarem amb la cruïlla de camins on continuarem cap a l’esquerra i de baixada fins arribar de bell nou a l’estany de les Bulloses, punt de partida del nostre itinerari.

2.     Ruta circular 5 llacs (Estanys dels Esquits) 6,8 km:

Preciosa, curta, variada, planera i fàcil ruta circular des del Refugi de les Bulloses passant pels estanys del Recó, Estany Llarg, Estany Negre, Estany de la Pradella i el gran Llac de les Bulloses que creuem per la presa, amb precioses vistes sobre els Perics i el Carlit. Ruta molt atractiva i extremadament senzilla.

 

Culturals:

Tindran la possibilitat de fer una curta caminada “1,5 km, fins l’estany Llarg” i retornar al llac de Les Bulloses, on podran passar el dia pels seus voltants (també si volen, podran afegir-se amb els caminadors que faran la ruta curta).

 

 

Tracs de la sortida:

         Llarga: https://ca.wikiloc.com/rutes-senderisme/volta-als-llacs-del-carlit-534774

        Curta: https://ca.wikiloc.com/rutes-senderisme/5-llacs-reco-llarg-negre-pradella-i-bullosa-531214

 

 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada