27/10/2019 Llançà - Port de la Selva (Alt Empordà)Camí de Ronda, de Llançà a Port de la Selva

Diumenge 27 d’octubre del 2019

Fitxa tècnica:
Sortida:                      7 h. Estació d’autobusos
Desplaçament:           en autocar
Desnivell:                   +77 -77
Temps de marxa:       de 4,00 a 4,30 h.
Dificultat:                     fàcil
Recorregut:                10,3 km
Inscripcions:              del 14 al 24 d’octubre
Vocalia:                      Travessades familiars 93 788 30 30
Preu de la sortida:      55 €
Preu especial per als socis: 45 €
Places limitades
Inclou: autocar, esmorzar, dinar i visita guiada.
Per a inscripcions d’última hora:      Mercè Torras, 616 406 719

En aquesta sortida, esmorzarem i dinarem en un restaurant de Llaçà (preu inclòs).


Itinerari caminadors:

Un dels camins més atractius de la part nord de la Costa Brava és el que va de Llançà a Port de la Selva. Avui caminarem per un sender que fa les delícies dels caminadors, resseguint la costa, amb vistes grandioses entre el blau del mar i el verd olorós de les pinedes, penya-segats, cales perdudes i, pel damunt nostre, vigilant-nos, un monestir romànic. La ruta està senyalitzada amb marques grogues (i blanques i vermelles, coincideix amb el GR-92).

El camí de ronda comença aquí mateix, a peus d’unes escales i amb un pòster informatiu del GR 92 i tram... platja de la Gola- Platja del Cau del Llop.

Passem al costat de la Gola, una petita platja de còdols, i ens enfilem per escales, en una ràpida pujada. Arribarem a la zona de les Carboneres, amb la platja que li dona nom...platja de còdols i sorra entre roques. Aquí al segle XVIII hi havia hagut una explotació minera de carbó, que li va acabar donant el nom.

Continuarem per les Carboneres, entre petites cales. Seguirem trescant per un camí força planer i molt ben condicionat, arribarem a la Farella, encara avui flanquejada per una gran pineda. La platja és de sorra i queda a recer de tramuntana,i  tot plegat fa que sigui molt concorreguda al estiu. A continuació passarem per la platja de les Tonyines, una platja de petits còdols (davant d'aquesta platja cada primavera s'hi pescava la tonyina en el seu periple migratori des de l'Atlàntic tot resseguint la costa mediterrània).

Al final de la platja el camí de ronda s'enfila per unes escales fins els carrers de la urbanització del Serradell, que ens portaran cap a la següent cala, la del Cau del Llop, després de tornar a agafar unes altres escales per desembocar a ran de mar. Haurem de travessar tota la platja del Cau del Llop, que és de sorra fosca. A partir d'aquí la costa és força escarpada i el camí de ronda, urbanitzat de no fa massa, la va seguint a una certa alçada.

Seguint un tram, del qual encara no està urbanitzat, arribem al rec Cloells, que podem travessar per un pont de fusta que facilita el camí. El rec acaba a la platja d'en Robert.

El següent promontori és el Cap de Bol, una punta de roques amb una sèrie de illots al seu voltant. A peu de camí, s'hi ha construït un mirador alçat per a contemplar-hi còmodament la bellesa de l'entorn.
Deixem l’impressionant indret del Cap de Bol i de seguida passem per la platja de Vaquers.

El camí va guanyant alçada gràcies a un tram de plataforma volada de fusta, que fa molt interesant aquest indret. Arribem a la planassa de s'Arenella, on hi ha el far que porta el mateix nom. Aquí, durant la guerra, s'hi havien instal·lat bateries defensives, les restes de les quals, encara se'n poden observar.

Des d'aquest punt anem seguint el camí vorejant la gran badia del Port de la Selva i arribem a la platja de la Vall. Aquesta és una platja caracteritzada pels grans còdols i el càmping que hi ha al rerefons, i unes impressionants vistes de Sant Pere de Rodes i el Castell de Sant Salvador al seu darrera i, a dalt, la serra de Rodes.

Continuem pel camí urbanitzat, on podem veure les llums de disseny que l’engalanen. A la zona del Mirador, la vista del Port de la Selva és esplèndida.

Seguirem  i passarem per un altra platja, la de l’Erola i la Punta de l’Erola avants d’acostar-nos a la platja de la Ribera...Hem arribat al El Port de la Selva.

Culturals:

Visita guiada al Monestir de Sant Pere de Rodes.


Aquest monestir s’aixeca en un dels cims de la Serra de Rodes, una cadena a primera línia de mar al nord de l’Alt Empordà. És un dels nombrosos testimonis de l’arquitectura romànica catalana, però potser és un dels més sofisticats arquitectònicament.

Del segle XI al XIV va ser el principal centre espiritual del comtat d’Empúries i el seu esplendor es mostra en les grans dimensions del conjunt monacal. Aquest està format per l’església, el campanar, el claustre, les sagristies, les dependències convencionals per fer-hi vida i el Palau de l’Abat.

El monestir està construït en terrasses per adaptar-se al terreny i els diversos edificis s’organitzen al voltant del claustre i l’església, aixecada entre els segles X i XI. En aquests dos edificis s’hi pot apreciar una mostra excepcional de l’escultura romànica: les columnes (originals de l’antiguitat) i els capitells que les coronen ens parlen de la marcada influència clàssica que té aquesta singular església.

Ja feta la visita aniran al Port de la Selva, on es retrobaran amb els caminadors, i ja tots junts anirem a dinar a Llançà.

Track:  https://ca.wikiloc.com/rutes-senderisme/llanca-port-de-la-selva-37222269

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada