22/09/2019 Estany de l'Orri i refugi del Pradell (Baixa Cerdanya)


Estany de l’Orri i refugi del Pradell
Diumenge 22 de setembre del 2019

Fitxa tècnica:
Sortida:                      7 h. Estació d’autobusos
Desplaçament:           en autocar
Desnivell:                   +347 -347
Temps de marxa:       de 4,30 a 5,00 h.
Dificultat:                  moderada ▲▲
Recorregut:                9 km
Inscripcions:              del 9 al 19 de setembre
Vocalia:                      Travessades familiars 93 788 30 30
Preu de la sortida:      30 €
Preu especial per als socis: 20 €
Places limitades a 60 persones
Inclou: autocar
Per a inscripcions d’última hora:      Mercè Torras, 616 406 719

En aquesta sortida no hi haurà visita cultural i es passarà el dia pels voltants del refugi.

Esmorzarem tots plegats de motxilla al refugi del cap del Rec.  Els caminadors dinarem de motxilla.

Els culturals tindran l’opció de dinar de motxilla o fer el menú que tenen al refugi del cap del Rec.

Sabíeu que.... La paraula orri s’utilitzava per anomenar una construcció o un tancat estret on els pastors munyien les ovelles i feien formatge? La funció de l’orri era ajudar els pastors a atapeir les ovelles per poder-les munyir millor.  Durant la ruta tindrem les meravelloses vistes de la Cerdanya i del Cadí des del refugi del Pradell.

Itinerari Caminadors: Comencem la ruta a la base de l’estació d’esquí nòrdic de Lles de Cerdanya. Primer ens endinsem en els boscos de pi negre i ascendirem fins  el refugi del Pradell, des d’on continuarem cap l’estany de l’Orri, amb el qual toparem de manera inesperada en un indret amagat. Finalment seguirem un sender que ens portarà. fent baixada, fins al punt d’inici de la ruta a cap del Rec, base de l’estació d’esquí nòrdic de Lles de Cerdanya.

Des del costat mateix de la caseta d’informació, agafarem el sender 21 -marques vermelles- de la Xarxa de Senders de Lles i Aransa. Aquest sender coincideix amb l’itinerari senyalitzat “Llac de l’Orri”, de raquetes de neu. El camí surt en direcció N i, després de travessar un prat, s’endinsa al bosc. Superarem un primer tram una mica costerut i arribem al  trencall del Pradell, sender 18, que puja fins al refugi.
Des del refugi, sortirem a la  pista d’esquí nòrdic de l’estació de Lles de Cerdanya. Aquesta pista és coneguda com l’Autopista perquè uneix les estacions d’esquí nòrdic de Lles de Cerdanya i d’Aransa. Tombant a la dreta la resseguirem durant un bon tros. A mà esquerra, hi ha uns indicadors que mancant 30’ per arribar a l’Estany de l’Orri. A partir d’aquí el pendent augmenta i haurem de superar poc més de 100 m de desnivell abans d’arribar a l’estany de l’Orri. Continuarem fent camí fins que trobarem un arbre sec molt gran  amb dues branques i unes senyals pintats al tronc que assenyalant a l’esquerra. Girarem i veurem l’estany, que queda força amagat. Baixarem fins a la seva ribera i trobarem un estany no gaire gran, però que te el seu encant.


Aquest preciós estany es troba situat en un indret enclotat, mig amagat pel propi bosc i als peus del circ glacial de l’Orri. Estem davant d’un clar exemple de llac d’origen glacial. Podrem admirar el treball d’erosió que durant milions d’anys van anar fent les glaceres, que van modelar el paisatge fins a deixar-lo tal i com el veiem actualment.

Recularem fins la  pista d’esquí nòrdic de l’estació de Lles de Cerdanya. Ens endinsarem novament a l’interior del bosc i, en forta baixada,  arribarem de nou al punt d’inici de la ruta, la base de l’estació d’esquí nòrdic de Lles de Cerdanya. Finalitzarem així aquesta ruta que haurà transcorregut pels senders de Lles de Cerdanya.
Track:   https://ca.wikiloc.com/rutes-senderisme/cap-de-rec-estany-de-lorri-36948865
Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada