19-01-2025 TURONS VOLCÀNICS de Maçanet de la Selva

 

TURONS VOLCÀNICS de Maçanet de la Selva

 

19 de gener del 2025

 

Descripció:

Ruta circular des de Maçanet de la Selva que ens porta a visitar vuit dels volcans marins de la comarca.

La zona volcànica de la Garrotxa és la més coneguda i visitada, però la comarca de la Selva també ho és, i aquesta, amb la particularitat que els seus petits estratovolcans eren marins, ja que estaven submergits en el gran llac que antigament ocupava la zona de la Selva (l’estany de Sils n’és l’últim vestigi). En assecar-se el llac varen anar quedant a la superfície.

De fet durant la caminada veurem perfectament la forma cònica de la majoria d’ells. Als seus vessants encara si poden trobar bombes volcàniques, malauradament els craters estan molt erosionats o directament han desaparegut.




Itinerari:

Per començar la caminada ens situarem a la sortida de Maçanet de la Selva seguint la C-35, tot just deixar el poble, a l’esquerra hi ha el petit polígon industrial Can Roure, on es pot aparcar.

És una caminada de poc desnivell, però amb un llarg recorregut per dalt les carenes que ens proporcionen unes bones vistes panoràmiques, que tindran el seu màxim exponent en el Puigmarí i el castell de Torcafelló que son dos miradors privilegiats, amb panoràmiques de 360 graus, de la que podem destacar el Montseny, omnipresent durant tota la caminada, el mar i la desembocadura de la Tordera, afinant la vista podem veure el castell de Palafolls i Hostalric i la seva fortalesa. També veiem part de les comarques de la Selva, el Gironès, el Maresme i el Vallès Oriental.

Caminarem per pistes i camins perfectament traçats i amb marques de pintura vermella, verda, groga i blava i també ens acompanyaran fites en alguns indrets. En algunes cruïlles també hi trobarem cartells informatius.

Per ordre de visita aquests vuit volcans son:

  • El turó d’en Roure, de 171 metres d’alçada.
  • El d’en Renegat, de 177 metres.
  • El d’en Badia, de 167 metres.
  • El d’en Xarabau, de 183 metres. 
  • El Puigmarí, de 237, vèrtex geodèsic i torre de telegrafia òptica i a la llista dels 100 Cims de la FEEC. 
  • El turó d’en Rossinyol, de 172 metres.
  • El de Montalegre, de 154 metres. 
  • Finalment el castell de Torcafelló, de 181 metres.


Seguirem el Trac de jspdetera: https://ca.wikiloc.com/rutes-senderisme/macanet-de-la-selva-i-8-volcans-marins-roure-renegat-badia-xarabau-puigmari-rossinyol-montalegre-i-112257841

 

 

Culturals:

Tindreu una visita guiada al castell d’Hostalric. Durant la visita guiada, els guies locals us acompanyaran per tots els racons de la fortalesa, alguns d'ells només accessibles amb aquesta modalitat de visita. També compartiran amb vosaltres els seus coneixements i us explicaran les anècdotes més sorprenents del castell, (com sempre, despesa individual).

 



Fitxa tècnica:

  • Sortida:                      7 h des de l’estació d’autobusos. Tornada a la vesprada.
  • Desplaçament:           en autocar
  • Desnivell:                  342 m.
  • Temps de marxa:       5 h.
  • Dificultat:                  moderat
  • Recorregut:                12 km
  • Inscripcions:              del 2 al 16 de gener, a la secretaria del CET, i la WEB
  • Preu de la sortida:      43 € autocar i dinar,  25 € només autocar
  • Límit de participants             50 persones

Ø  Esmorzar de motxilla i dinar de restaurant

Ø  Contacte:  696 65 27 02  --  646 08 49 12

Observacions:

o   L’organització es reserva el dret de tancar la inscripció abans de la data prevista en el cas d’exhaurir-se les places de l’autocar.

o   Les anul·lacions fetes abans del tancament d’inscripcions  de la sortida, tindreu 5 dies feiners, per recuperar els diners, passat aquest temps es perdran.

o   Les anul·lacions fetes el mateix dia de la sortida, només es podrà recuperar l’import del dinar (si és que està inclòs), també hi ha un termini de 5 dies feiners per recuperar els diners.

o   Assegurança: Per participar en aquesta activitat cal que tingueu la llicència federativa. En cas contrari, heu de contractar l’assegurança temporal en el moment de fer la inscripció.

o   Consells específics: aigua, roba adequada per la pràctica de l’activitat, protecció per la pluja, el vent i el sol, gorra o barret, calçat adequat per marxar per muntanya, pals.

o   L'organització no es farà responsable de qualsevol accident o dany que es pugui produir, però sempre vetllarà per tal d'evitar-los.

 


 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada