16-12-2018 Tradicional neules / Monestir - Collbató


TRADICIONAL NEULES
Del Monestir a Collbató pel Camí de les Feixades

Diumenge 16 de desembre del 2018 

Fitxa tècnica:
Sortida:                      8 h. Estació d’autobusos
Desplaçament:           en autocar
Desnivell:                   + 250
Temps de marxa:       3 hores
Dificultat:                  moderada ▲▲
Recorregut:                5,5 km.
Inscripcions:              del 3 al 13 de desembre
Vocalia:                      Travessades familiars 93 788 30 30
Preu de la sortida:      45 €
Preu especial per als socis: 35 €
Places limitades
Inclou: autocar  i dinar de restaurant
Per a inscripcions d’última hora:      Mercè Torras, 616 406 719

PROPERA SORTIDA:  mes de gener del 2019, OLÈRDOLA-RUTA DE LES FONTS I ELS FORNS

Sortida tradicional, pels camins de la muntanya de Montserrat. Aquesta serà pel camí de les Feixades.
Itinerari: Monestir, camí del Rosari, Santa Cova, coves del Salnitre, Collbató

Sortirem del Monestir per la plaça de la Creu, passarem per davant de l’estació superior de l’aeri, continuant per un camí esglaonat, a la nostra esquerra trobarem un camí que ve de Monistrol, el GR-96/5, anomenat també el camí de les Canals o de les Aigües, nosaltres seguirem pel camí del Rosari, on podrem observar els quinze misteris que formen part del conjunt escultòric a l’aire lliure més important del modernisme català. Les imatges van ser dissenyades per arquitectes tan importants com Antoni Gaudí i Puig i Cadafalch i escultors com Josep Llimona.

Continuarem fins a trobar el desviament que ens durà a la Santa Cova. Si volem acostar-nos a visitar el lloc on es va trobar la imatge de la marededeu (l’any 880) girarem a la dreta, i després, tornarem a desfer el camí per continuar en direcció a Collbató. Continuant avall trobarem un encreuament de camins, l’un ens portaria a Sant Miquel, nosaltres continuarem direcció Collbató, tot gaudint d’unes vistes magnífiques de la serra de l’Ordal, més endavant, amb un seguit de ziga-zagues, passarem  un tram conegut amb el nom de les “Girades”. Continuarem, passant pel torrent de la Bellasona, després camí avall trobarem a la nostra esquerra, el GR-6, que ve de Ca n’Astruc i del poble d’Olesa. Si parem atenció, podrem observar diverses espècies d’ocells, com el roquerol o el xoriguer i, amb una mica de sort, fins i tot l’àliga.

Caminarem un bon tros planejant pel serrat de les Garrigoses, tot resseguint els replecs de la muntanya. En paral·lel a la nostra esquerra podrem gaudir de les vistes de la serra de Rubió.
Continuarem fins a trobar les escales que porten a les coves del Salnitre, baixarem cap l’aparcament i passant  vora l’ermita de la Salut, enfilarem fins a Collbató. Aquí ens trobarem amb els que han anat al Monestir a visitar a la Verge de Montserrat i, ja tots plegats, ens dirigirem al Restaurant Bartomeu  per dinar i desitjar-nos, al final, entre neules i vi de la bota, un Bon Nadal i molt bones festes.


 

Quan un somni es compleix, un petit follet esbossa un somriure. Que aquestes festes i el proper any, els teus follets somriguin tots els dies.           (anònim)
Bon Nadal i Feliç Any Nou
Vocalia: Travessades familiars
 


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada