17-12-2023 Montserrat: Monestir - Santa Cova - La Fita - Sant Miquel - Monestir

 

Montserrat: Monestir-Santa Cova-La Fita-Sant Miquel-Monestir

 

17 de desembre del 2023

Descripció:

Montserrat, un clàssic sempre agradable i reconfortant, amb camins sempre coneguts, però també sempre per descobrir.

 


 

Caminadors:

Inici a l’aparcament, i ens dirigim a l’estació del cremallera. Abans d’arribar, per l’esquerra, trobem les escales que ens baixen al Camí del Rosari que, en poc temps, ens portarà a la capella de la Santa Cova, primer objectiu del dia.

Poc a poc anem baixant pel camí empedrat. Passem al costat de l’Estació de l’Aeri de Montserrat, després a banda i banda, ens anirem trobant els grups escultòrics modernistes corresponents als misteris que configuren el Camí del Rosari.

Pel camí, trobarem una placeta-mirador amb una gran creu que constitueix el “Cinquè Misteri de Dolor”, si el dia acompanya, aquí tenim una bona panoràmica cap el conjunt d'edificis de l'àrea del Monestir i de l'Escolania.

Aquí comença un curt tram de pujada progressiva que, agafat amb calma, ens porta directes al recinte de la Capella de la Santa Cova.

Deixarem la capella i tornarem enrere uns 100 metres. Aquí trobem una cruïlla amb pal indicador que seguirem pel corriol de la dreta, en direcció a Collbató.

El camí, molt fressat i irregular, passa sota la Capella de la Santa Cova i, de forma progressiva, ens porta a una nova cruïlla amb pal indicador. Tot i que nosaltres després anirem per la dreta en direcció al Pla de Sant Miquel, primer agafarem el corriol de l’esquerra (Camí de les Feixades) per acostar-nos a la Fita. Després recularem per, ara sí, seguir pel corriol que puja al Pla de Sant Miquel, on arribem sense problemes en un progressiu ascens per terreny molt irregular i amb molta pedra solta.

Al Pla de Sant Miquel, cruïlla de camins amb diversos pals indicadors, trobem els camins que pugen a Sant Joan, Santa Magdalena i Sant Jeroni, els que baixen a Collbató pel Camí de les Bateries i, finalment, el que ens tornarà al Monestir pel camí cimentat de Sant Miquel.

Dit i fet, comencem a baixar pel camí cimentat. Passem a tocar de la bassa de Sant Miquel i, en un parell de minuts, arribem a l’Ermita de Sant Miquel (Segle XIX), on tindrem bones vistes al Monestir i a les agulles de la Regió de Tebaida.

Més endavant agafarem el camí que surt per la dreta en direcció a la Creu de Sant Miquel (mirador espectacular). Seguim el descens pel camí de Sant Miquel i podrem badar una bona estona per alguns dels miradors que trobem per la dreta del camí, amb bones vistes al sud.

Seguim el descens en direcció al Monestir passant per alguns grups escultòrics que formen part del Via Crucis de Montserrat i, finalment, arribem a la Plaça de la Creu.

Ja només cal tornar a la zona d’aparcament, punt final de la ruta d’avui. 

 Trac sortida:  https://ca.wikiloc.com/rutes-senderisme/monestir-de-montserrat-santa-cova-la-fita-ermita-de-sant-miquel-i-mirador-de-sant-miquel-monestir-145614347 

 

Culturals:

Passaran el dia al Monestir, amb opcions el que vulgui, de fer alguna caminada pels voltants. 

 


 

A una hora acordada ens trobarem tots a l’aparcament de l’autocar.

Un cop tots junts anirem a dinar a l’Hotel Bruc, on entre neules i vi bo, ens desitjarem unes bones festes.

Fitxa tècnica:

  • Sortida:                      8 h des de l’estació d’autobusos. Tornada a la vesprada.
  • Desplaçament:           en autocar
  • Desnivell:                  387 m.
  • Temps de marxa:       4 h.
  • Dificultat:                   fàcil
  • Recorregut:                7 km
  • Inscripcions:              del 1 al 14 de desembre, a la secretaria del CET, i la WEB
  • Preu de la sortida:      45 € 
  • Límit de participants             50 persones

Ø  Esmorzar de motxilla i dinar de restaurant

Ø  Contacte:  696 65 27 02  --  646 08 49 12

 

Observacions:

o   L’organització es reserva el dret de tancar la inscripció abans de la data prevista en el cas d’exhaurir-se les places de l’autocar.

o   Les anul·lacions fetes abans del tancament d’inscripcions  de la sortida, tindreu 5 dies feiners, per recuperar els diners, passat aquest temps es perdran.

o   Les anul·lacions fetes el mateix dia de la sortida, només es podrà recuperar l’import del dinar (si és que està inclòs), també hi ha un termini de 5 dies feiners per recuperar els diners.

o   Assegurança: Per participar en aquesta activitat cal que tingueu la llicència federativa. En cas contrari, heu de contractar l’assegurança temporal en el moment de fer la inscripció.

o   Consells específics: aigua, roba adequada per la pràctica de l’activitat, protecció per la pluja, el vent i el sol, gorra o barret, calçat adequat per marxar per muntanya, pals.

 


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada