18-12-2022 Balma de Can Solà - Sant Pau de la Guàrdia - Castell Ferran

 

18 de desembre del 2022

PRE-NADALENCA

Balma de Can Solà - Sant Pau de la Guàrdia - Castell Ferran - Can Maçana

 

 Fitxa tècnica:

  • Sortida:                      8 h des de l’estació d’autobusos. Tornada a la vesprada.
  • Desplaçament:           en autocar
  • Desnivell:                  150 m.
  • Temps de marxa:       4 h.
  • Dificultat:                   fàcil
  • Recorregut:                6,5 km
  • Inscripcions:              fins al 15 de desembre, a la secretaria del CET, i la WEB
  • Preu de la sortida:      45 €
  • Límit de participants             50 persones

Ø  Esmorzar de motxilla i dinar de restaurant

 

Observacions:

o   L’organització es reserva el dret de tancar la inscripció abans de la data prevista en el cas d’exhaurir-se les places de l’autocar.

o   Les anul·lacions fetes avanç del tancament d’inscripcions  de la sortida, tindreu 5 dies feiners, per recuperar els diners, passat aquest temps es perdran.

o   Les anul·lacions fetes el mateix dia de la sortida, només es podrà recuperar l’import del dinar (si és que està inclòs), també hi ha un termini de 5 dies feiners per recuperar els diners.

o   Assegurança: Per participar en aquesta activitat cal que tingueu la llicència federativa. En cas contrari, heu de contractar l’assegurança temporal en el moment de fer la inscripció.

o   Consells específics: aigua, roba adequada per la pràctica de l’activitat, protecció per la pluja, el vent i el sol, gorra o barret, calçat adequat per marxar per muntanya, pals.

 

 


 

 

Descripció:

Senzilla ruta, des del carrer Martorell/carretera N-IIz (Montserrat Parc) - Balma de Can Solà - Sant Pau de la Guàrdia - Castell Ferran - Can Maçana.

Aquesta caminada tindrà sempre com a teló de fons la Serra de Montserrat, concretament la zona d'Agulles i Frares Encantats.

Caminadors:

Sortirem del carrer Martorell amb carretera N-IIz, creuarem la carretera i ens dirigirem cap a la Balma de Can Solà. Espectacular balma de grans dimensions que no deixa de sorprendre quan s’hi arriba per primer cop.

La seva extensió està calculada en 3.150 m2 i longitudinalment hi circula un torrent d’aigua que ha erosionat els estrats de forma circular formant la balma. Al centre hi ha una antiga font i en èpoques de moltes pluges hi brolla abundantment. Al costat d’aquesta font hi ha un forat artificial a la paret on s’observen orificis fets per una prospecció minera. Les dimensions d’aquesta balma són 120 m de llarg per una fondària màxima de 35 m i una alçada que arriba als 15 m, sent una de les més grans de Catalunya.

Un cop visitada, desfarem el camí i tornarem a creuar la N-IIz, prendrem una pista, direcció Sant Pau de la Guàrdia, donarem un tom per l’indret, i continuarem per bona pista fins el Castell Ferran.

El Castell Ferran, és un torre de defensa de planta quadrangular i de dos pisos protegit com a bé cultural d'interès local. També va ser utilitzada com a torre de telegrafia òptica. 

La visió des d'aquí dalt és molt bona. És molt recomanable apropar-se al mirador per gaudir de les vistes del Coll de Can Maçana i entretenir-se, resseguint amb els ulls les espectaculars formes del Massís de Montserrat.

 Ja només queda fer l’últim tram fins Can Maçana, final de la ruta.

Culturals:

Després de deixar els caminadors, aniran a Montserrat, on passaran el matí visitant el Monestir.

Més tard, a una hora convinguda, aniran a Can Maçana a recollir els caminadors, per anar tots junts a dinar al restaurant, on entre neules i vi bo, ens desitjarem unes bones festes.

 

Trac de la Ruta:   https://ca.wikiloc.com/rutes-senderisme/balma-can-sola-san-pau-de-la-guardia-castell-ferran-can-macana-117949929

 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada