23-01-2022 Terres del Gaià i Gorg Negre des de Querol

 

  Terres del Gaià i Gorg Negre des de Querol

 

Diumenge 23 de gener del 2022


 

Fitxa tècnica:

  • Sortida:                      7.00 h des de l’estació d’autobusos. Tornada a la vesprada.
  • Desplaçament:           en autocar
  • Desnivell:                  380 m.
  • Temps de marxa:       4,30 h
  • Dificultat:                  moderat ▲▲
  • Recorregut:                9 km
  • Inscripcions:              fins al 20 de gener, a secretaria del CET, i la WEB
  • Preu de la sortida:      45 €
  • Inclou:                                    autocar i dinar de restaurant.
  • Límit de participants             40 persones

Ø  Esmorzar de motxilla i dinar de restaurant.

 

Observacions:

o   L’organització es reserva el dret de tancar la inscripció abans de la data prevista en el cas d’exhaurir-se les places de l’autocar.

o   Les anul·lacions fetes avanç del tancament d’inscripcions  de la sortida, tindreu 5 dies feiners, per recuperar els diners, passat aquest temps es perdran.

o   Les anul·lacions fetes el mateix dia de la sortida, només es podrà recuperar l’import del dinar (si és que està inclòs), també hi ha un termini de 5 dies feiners per recuperar els diners.

o   Assegurança: Per participar en aquesta activitat cal que tingueu la llicència federativa. En cas contrari, heu de contractar l’assegurança temporal en el moment de fer la inscripció.

 

 

 


 

Descripció:

Querol es troba al límit amb la Conca de Barberà, l'Alt Penedès i l'Anoia, i s'estén en la seva major part a l'esquerra del Gaià, riu que travessa el territori de nord a sud. Forma part del sector muntanyós del bloc del Gaià.

Caminadors

Ruta circular curta però molt agradable fins i tot en dies calorosos ja que la majoria del trajecte circula per ombres.

Comencem el camí seguint les indicacions del PR-C2, just davant del  Restaurant Sant Jordi, i baixem cap a la llera del riu Gaià, per un sender que passa per la Font de Tous l’Hort de les Salamandres. Un cop al torrent d'Esblada remuntem una pista per tornar a descendir fins al Gorg Negre, on hem de travessar un pont de fusta i apropar-nos a una antiga presa que pretenia abastir d'aigua a Tarragona fa molt de temps, (estret congost d'altes parets sinuoses per on passa el riu Gaià, que es veuen ben fosques en aquest tros, entre Querol i Seguer).

Tornem al camí principal i seguint caminant, cap a l'esquerra, no es triga a arribar a un racó amb molt bones vistes de la Vall del Gaià, cap a Querol i més enllà i, per suposat, cap al Gorg Negre i les Roques del Benet.

Seguirem el camí de Camadall, tot passant per l’avenc de Benet, just al costat de les roques del mateix nom, continuarem fins a Can Camadall, seguirem amunt i tot passant per la vorera d’uns camps conreats, arribarem a Can Cateco, agafant desprès un corriol a l’esquerra, que en forta baixada, ens portarà de nou al riu Gaià, el travessarem per una passarel·la, i ja enfilarem cap a Querol, final de la nostra sortida.

Culturals:

Passaran el matí al poble de Querol, aprofitant per visitar els voltants del Castell i els seus carrers. És una llàstima que el que queda del castell no es pugui visitar (està dins de propietat privada i sembla que van tancar l'accés degut al perill d'accidents). Una volta per l'exterior permet imaginar un important conjunt, amb notables restes gòtiques i unes singulars espitlleres.

No gaire lluny, hi trobem l'església, senzilla, però crida l'atenció les notables dimensions verticals del seu absis posterior. Opcional: fer una petita caminada i baixar a l’Hort de les Salamandres.

A una hora concretada, ens retrobarem caminadors i culturals, per anar a dinar al mateix restaurant on hem esmorzat.

 

Track de la sortida:

https://ca.wikiloc.com/rutes-senderisme/querol-gorg-negre-roques-den-benet-89641489


 
Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada