19-12-2021 Coves de Cal Llucià

 

PRE-NADALENCA - COVES DE CAL LLUCIÀ

 

Diumenge 19 de desembre del 2021

 

Benvolguts companys/es

Degut a les mesures recomanades per les autoritats sanitàries, el dinar que teníem previst per aquest diumenge, queda suspès, la sortida continua endavant, però l’esmorzar i el dinar serà de motxilla.

 Els cèntims del dinar els retornarem el mateix diumenge a l’autocar.

 

 

Fitxa tècnica:

  • Sortida:                      8.00 h des de l’estació d’autobusos. Tornada a la vesprada.
  • Desplaçament:           en autocar
  • Desnivell:                  304 m.
  • Temps de marxa:       4 h
  • Dificultat:                    fàcil
  • Recorregut:                10,8 km
  • Inscripcions:              fins al 16 de desembre, a secretaria del CET, i la WEB
  • Preu de la sortida:      30 € ....... aquest cop el preu és el mateix per tothom.
  • Inclou:                        autocar i dinar de restaurant.
  • Límit de participants          40 persones

 

Ø  Esmorzar de motxilla i dinar de restaurant.

Ø  En aquesta sortida els culturals pujaran a Montserrat i passaran el dia al Monestir.

Ø  La despesa del cremallera, no està inclosa en el preu de la sortida.

 

Observacions:

o   L’organització es reserva el dret de tancar la inscripció abans de la data prevista en el cas d’exhaurir-se les places de l’autocar.

o   Les anul·lacions fetes avanç del tancament d’inscripcions  de la sortida, tindreu 5 dies feiners, per recuperar els diners, passat aquest temps es perdran.

o   Les anul·lacions fetes el mateix dia de la sortida, només es podrà recuperar l’import del dinar (si és que està inclòs), també hi ha un termini de 5 dies feiners per recuperar els diners.

o   Assegurança: Per participar en aquesta activitat cal que tingueu la llicència federativa. En cas contrari, heu de contractar l’assegurança temporal en el moment de fer la inscripció.

 


 

COVES DE CAL LLUCIÀ

Caminadors:

Recorregut de poc desnivell, per pistes i bonics corriols, on gaudirem de formacions naturals espectaculars.

Coll del Bruc – Can Soteres – Pont Foradat de Roques Blanques – Sant Miquel de Vilaclara  – Camí de Roques Blanques i Fembra Morta – Font del Ferro  – Coves de Cal Llucià  – Balma de Can Soteres  – Camí de Can Soteres  – Coll del Bruc. 

L’espai Natural Protegit de Roques Blanques està format per una vall estreta i tancada, encerclada per les muntanyes del Bruc i de la Fembra Morta. 

 

El Pont Foradat de Roques Blanques o de Vilaclara. Es una formació natural de conglomerat carbonatat, tipus pinyolenc, produït per l’erosió diferencial que ha deixat al descobert aquest material dur, formant una arcada per sobre el torrent que ara el travessa. 

 


Sant Miquel de Vilaclara. Es una capella romànica d’una sola nau, adossada al mur d’una masia de Guixà. En el seu absis s’hi troben arcuacions llombardes separades per pilastres i una petita finestra. L’edifici ha sofert diferents remodelacions readaptant la funció religiosa a usos agrícoles, es així que a la base del presbiteri s’hi troba un gran cup folrat amb ceràmica. 

 


Font de Ferro de Castellolí. Es tracta d’una deu d’aigües ferruginoses, que consta d’una mina excavada a  la roca natural, tancada per una reixa. El cabal de la font es perenne tot i que molt irregular. Es troba en un indret envoltat per una magnifica pineda, amb alguns arbres que superen els 40 metres. 

 


Les Coves de Cal Llucià estan obertes a la roca calcaria eocènica que van ser ocupades durant la prehistòria. Presenten dues entrades que menen a dos vestíbuls intercomunicats i a una xarxa de múltiples galeries, amb un recorregut total de 33 m. 

 


 

La Balma de Can Soteres, està situada a la zona dels cingles dels Roquerols, a tocar d’un torrent, just sota de la pista. Les seves formes característiques cal atribuir-les a l’erosió que, al llarg del temps, l’aigua i el vent hi ha fet en el seus materials calcaris, intercalats entre els margosos que formen la balma.


 

Culturals:

    Pujaran a Montserrat amb el cremallera i passaran el matí al Monestir.

    La despesa del cremallera, no està inclosa en el preu de la sortida.

A una hora concretada, ens retrobarem caminadors i culturals, per anar a dinar al restaurant Bartomeu, per desitjar-nos, al final, bon Nadal i unes bones festes.

 

Track de la sortida: https://ca.wikiloc.com/rutes-senderisme/coll-del-bruc-pont-foradat-font-del-ferro-coves-de-cal-llucia-balma-de-can-soteres-85080217


 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada