22-03-2020 El Delta del Llobregat (Baix Llobregat)


EL DELTA DEL LLOBREGAT


Diumenge 22 de març  del 2020Fitxa tècnica:
Sortida:                         8 h. Estació d’autobusos
Desnivell:                     inapreciable
Temps de marxa:          4 hores
Dificultat:                       fàcil
Recorregut:                   10,5 km.
Inscripcions:                 del 9 al 19 de març
Vocalia:                        Travessades familiars 93 788 30 30
Preu de la sortida:        40 €
Preu especial per als socis: 30 €
Places limitades
Inclou: autocar, visita i dinar de restaurant
Per a inscripcions d’última hora:        Mercè Torras, 616 406 719


Esmorzarem de motxilla en un Restaurant del Prat, i dinarem al mateix lloc.

 

El delta del Llobregat d'avui és un mosaic de paisatges on els espais naturals destaquen pel seu valor ecològic i paisatgístic i per la biodiversitat que alberguen.

El delta del Llobregat està format per una extensa plana que ocupa 98 km2 entre el massís del Garraf i Montjuïc, i el congost de Sant Andreu de la Barca al nord. Es forma en una època recent: apareix en èpoques romanes i va creixent fins al segle XIX. Ha tingut diferents boques de riu que amb el temps han anat creant les llacunes litorals.

Els espais naturals del delta del Llobregat són una xarxa d’espais protegits que pertanyen als municipis del Prat de Llobregat, Viladecans, Gavà i Sant Boi de Llobregat.


Visitant-los, sorprèn la gran diversitat biològica que alberguen. Estan situats al costat de camps de conreu, envoltats d’algunes de les infraestructures més importants del país i molt a prop de les principals ciutats metropolitanes. Hi podem trobar diferents ambients naturals: la part final del riu Llobregat, llacunes i aiguamolls, pinedes litorals sobre dunes i platges verges amb vegetació de rereduna, gairebé úniques a Catalunya.  Són uns espais molt importants per a la fauna, en especial per a les aus aquàtiques, pel fet de trobar-se enmig de la ruta migratòria dels ocells del nord d’Europa cap a l’Àfrica. Tenen una vegetació molt valuosa, amb 20 hàbitats naturals d’interès europeu, 3 dels quals són d’interès prioritari, amb l'objectiu de conservar-los. Als prats humits i a les pinedes, s’hi han detectat 23 espècies diferents d’orquídies.

Els espais naturals del delta del Llobregat són una de les zones més importants de Catalunya quant a l’educació ambiental i la recerca. Molt poques metròpolis a la Mediterrània que gaudeixi d’uns aiguamolls d’importància internacional a les seves portes. És un indret per visitar-lo, per descobrir-hi el medi natural i  gaudir-hi del paisatge, un indret on les condicions d’observació de flora i fauna són excepcionals. I el millor de tot: és a tocar de casa!

Caminadors:
Farem un recorregut pels llocs més interesants dels Espais Naturals del Riu.

          

Si teniu binocles, porteu-ne, per poder observar les aus que hi ha.


Culturals:
Faran una visita a La Col·lecció i Exposició Històrica de la Fundació Privada Parc Aeronàutic de Catalunya al Centre Cultural Aeronàutic de l’Aeroport de Barcelona-El Prat.

Més tard podran fer una passejada (més llarga o més curta) per la vorera del riu i arribar-se fins els miradors que hi ha.PROPERA SORTIDA:  mes d’abril del 2020 VOLCÀ DE LA CROSA - CAPÇALERA DE L’ONYAR

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada