5/6-06-2024 CLOENDA: Mirador de la Llet - Vall d'Eina

 

Cloenda - Mirador Pla de la Llet i La Vall d’Eina

Dimecres 5 i Dijous 6 de juny del 2024

 

La Cerdanya, ofereix paisatges de bellesa singular, en què la muntanya és la protagonista tant per als amants de l’esport com per als qui gaudeixen submergint-se en la naturalesa. Durant tot l’any, la comarca de Cerdanya és l’escenari perfecte per practicar tota mena d’activitats lúdiques, per a totes les edats, els 365 dies de l’any.

Dimecres 5:  Mirador del Pla de la Llet



Descripció Caminadors:

·  Desnivell:                   290 m.

·  Temps de marxa:       4,5 h.

·  Dificultat:                   moderada

·  Recorregut:                8,7 km

Sortirem de l’estació d’esquí El Fornell (Arànser), davant del restaurant veiem a l’esquerra uns rètols verds i blaus. Un pal indicador ens mostra la ruta. Comencem a caminar per aquest ample camí. De seguida passem una zona d’esbarjo. Davant nostre i abans dels arbres veien un rètol ( carbassa-vermell ) de ruta amb raquetes que seguim deixant a la dreta la pista.

Caminem pel mig del bosc amb trams fressats i altres de camp a través. Abundants pintures als arbres ens guien. Travessem un petit pontet. També creuem alguna vella pista. Aquest preciós i tranquil recorregut ens duu al pla conegut com a Coll de Queralt.  Anem uns metres pel prat fins creuar una pista.

Les pintures ens menen a la carena de la muntanya molt a prop de la pista. En un collet   gaudim de la vista de la Serralada del Cadí. Tot seguint les pintures arribem al “100 Cims” del Pla de Llet (2141 m), preciós mirador de la zona. Per tornar escollirem un camí diferent al de l’anada. Així agafem la pista amb el rètol de ruta nº 2 ( per les Collades ).

Caminem davallant tranquil·lament. Poc després del Coll de Queralt arribem a una cruïlla de pistes. Deixem a la dreta la ruta 2 i seguim recte. Pugem lleugerament per apropar-nos al Coll de Dalt. En arribar a la Font Freda, entronquem amb una pista  que duu a Bescaràn i que seguim anant cap a la dreta.

Tot baixant arribem al refugi de Prat de Miró on trobem la bifurcació de la pista que duu al Refugi de les Pollineres. Seguim davallant suaument per la mateixa pista fins arribar al punt d’inici. 


Trac, tonip3:  https://ca.wikiloc.com/rutes-senderisme/coll-de-queralt-pla-de-la-llet-i-refugi-de-prat-miro-des-de-el-fornell-167734765


Culturals:

Passaran el dia a Bellver de Cerdanya, on faran una petita caminada pels entorns, també tindran la possibilitat de dinar en algun restaurant (opció individual).


Dijous 6:    La Vall d’Eina

Des del segle XVII molts naturalistes han recorregut la pintoresca vall d’Eina per la seva diversitat botànica: més de mil espècies de plantes, algunes de les quals endèmiques, i altres d’interès científic o medicinal. També hi viu una comunitat molt variada d’insectes, amb més de setanta espècies de lepidòpters.




Descripció Caminadors:

·    Desnivell:                   400 m.

·    Temps de marxa:       4 h.     

·    Dificultat:                   moderada

·    Recorregut:                7 km

Aquesta ruta és una exquisidesa.

Començarem a caminar en un pàrquing ben senyalitzat a la sortida d’Eina cap a Llor, a l’Alta Cerdanya, ens trobem en un indret ben singular de fama mundial: La Vall d’Eina o Vall de les Flors.

Amb un microclima propi, hi trobarem flora i insectes ben singulars, sobre tot entre els mesos de maig i juliol.

L’anada i tornada la podem fer amb unes 4 hores xino-xano. No ens ha de molestar gens tornar pel mateix camí, les perspectives van canviant tota l’estona. I encara que haurem pujat quasi bé 400 metres, per superar els 2.000 d’altitud, la veritat és que és una pujada prou amable, sempre però, anirem condicionats per l’horari.


Trac (seguirem el d’Ambotes):  https://ca.wikiloc.com/rutes-senderisme/la-vall-deina-fins-el-pla-de-lorri-de-baix-la-vall-de-les-flors-alta-cerdanya-reserve-naturelle-val-15288181

 


Culturals:

Faran una petita ruta (sender d’interpretació) a La vall d’Eina, és circular, té 3,08 quilòmetres i presenta un desnivell d’uns 112 metres. La caminada es pot fer tranquil·lament gaudint de l’entorn.

Descripció del recorregut:

  1. Aparcament de la vall d'Eina (sortida)
  2. Camí del sender d'interpretació
  3. Entrada a la reserva natural de la vall d'Eina
  4. Pont de fusta
  5. Pont amb barana
  6. Pas entre dos arbres
  7. Estaca de senyalització i seguim, passant per sobre del pont
  8. Indicació del sender i pedres apilades
  9. Seguim el sender d'interpretació
  10. Pas canadenc
  11. Aparcament de la vall d'Eina (arribada)

_________________________________________________________________________



Hora Sortida:            7:00 h. Estació d’autobusos

Desplaçament:          en autocar

 

Preu de la sortida:   

Habitació compartida:   110 €

Habitació individual:      120 €

 

Inscripcions presencials:      dies 17 i 20 de maig al CET (de 6 a 8 de la tarda)

 

                                Places limitades

 

Inclou:  autocar, sopar i dormir a l’Hotel Puigcerdà Park , el dimecres dia 5.

esmorzar i dinar del dijous dia 6, al mateix Hotel.

 

Informació important:

                                   El dimecres esmorzar i dinar de motxilla.

 

Ø  Contacte:  696 65 27 02  --  646 08 49 12

 

Observacions:

·       L’organització es reserva el dret de tancar la inscripció abans de la data prevista en el cas d’exhaurir-se les places de l’autocar.

·       Les anul·lacions fetes abans del tancament d’inscripcions  de la sortida, tindreu 5 dies feiners, per recuperar els diners, passat aquest temps es perdran.

·       Les anul·lacions fetes el mateix dia de la sortida, només es podrà recuperar l’import del dinar (si és que està inclòs), també hi ha un termini de 5 dies feiners per recuperar els diners.

·       Assegurança: Per participar en aquesta activitat cal que tingueu la llicència federativa. En cas contrari, heu de contractar l’assegurança temporal en el moment de fer la inscripció.

·       Consells específics: aigua, roba adequada per la pràctica de l’activitat, protecció per la pluja, el vent i el sol, gorra o barret, calçat adequat per marxar per muntanya, pals.

     o   L'organització no es farà responsable de qualsevol accident o dany que es pugui produir, però                 sempre vetllarà per tal d'evitar-los.


 

 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada