27-04-2019 Castell de Montgri (Baix Empordà)


   Torroella de Montgrí  - Castell de Montgrí -  Torroella de Montgrí

Dissabte  27 d’abril del 2019


Fitxa tècnica:
Sortida:                      7 h. Estació d’autobusos
Desplaçament:           en autocar
Desnivell:                   +280 -280
Temps de marxa:       de 3 a 3,30 h.
Dificultat:                    fàcil
Recorregut:                5 km
Inscripcions:              del 15 al 25 d’abril
Vocalia:                      Travessades familiars 93 788 30 30
Preu de la sortida:      45 €
Preu especial per als socis: 35 €
Places limitades
Inclou: autocar, visita cultural i dinar de restaurant
Per a inscripcions d’última hora:      Mercè Torras, 616 406 719

Esmorzarem tots junts al restaurant La Trobada de La Pera i desprès, continuarem fins a Torroella de Montgrí.

El massís del Montgrí és protagonista de nombroses històries i llegendes que només es poden entendre passejant sense presses pels seus corriols, un exercici molt recomanable i fàcil, ja que el territori ofereix diversos itineraris marcats per fer-los a peu. N’hi ha de diferents durades i dificultats. Un dels més agraïts per fer és el que puja al castell del Montgrí. Es tracta d’una ruta curta, i que té una destinació molt atractiva, un autèntic castell com els de contes de princeses i cavallers, amb grans muralles, torres, portal d’accés i escala de cargol que arriba a dalt de les torres.

Caminadors: El punt de sortida el trobem a la ronda Pau Casals de Torroella de Montgrí, hi ha un gran lloc per aparcar, situat als peus del massís del Montgrí, amb un plafó indicatiu on s’expliquen les tres rutes —al castell, a l’ermita de Santa Caterina i a les dunes— que es poden fer des d’aquest punt. A partir d’aquí trobem les marques del GR-92 (vermelles i blanques) que hem de seguir fins al castell. En trenta minuts s’arriba a l’inici del coll de la Creu o de Santa Caterina, on passem davant de tres curioses capelletes de pedra. Aquestes construccions són petites estacions de rosari del camí de pelegrinatge a l’ermita de Santa Caterina. 

Al cim del collet hi ha una creu de ferro que marca la sortida de quatre camins: el que va al castell, el que torna a Torroella, el de la muntanya d’Ullà i el de l’ermita de Santa Caterina. Continuem pel camí de la dreta, que és el que porta al castell, seguint les marques del GR-92 al peu de la lletra i sense fer dreceres, ja que, a banda que hauríem de fer més esforç físic, malmetríem la flora del Montgrí. Estem a punt d’arribar al castell.

“El castell del Montgrí es va començar a construir entre el 1294 i el 1301, a iniciativa del rei Jaume II per defensar-se de les amenaces dels comtes d’Empúries, però les obres no es van acabar. Així que el que veiem avui és un castell inacabat, un gran quadrat amb altes muralles coronades per carreus perfectament dibuixats i amb quatre torres cilíndriques adossades als cantons. La façana principal està orientada a migdia i s’hi obre el portal d’accés (sempre accessible), format per un arc de mig punt. Per una escala de cargol d’una de les torres accedim als miradors per gaudir d’una vista espectacular de l’Empordà, amb les Medes al davant, la platja de Pals a un costat, la badia de Roses a l’altre i el Pirineus”.

Un cop visitat el Castell, pel mateix GR-92, baixarem altre cop al coll de la Creu o de Santa Caterina i continuarem fins al punt de sortida pel mateix camí.

Culturals: Aniran a Pals on faran la Ruta pels Arrossars, visita guiada de dues hores, que es fa en tren turístic. A l'acabar, a Ca la Pruna, hi ha una representació de les 7 dones de Pals, senyores feudals dels segles X fins el XIV i  per acabar ens oferiran un refrigeri.

Un cop feta la visita, retornaran a Torroella de Montgrí a recollir els caminadors, i  tots junts anirem a dinar al restaurant La Trobada de La Pera.

 https://ca.wikiloc.com/rutes-senderisme/torroella-de-montgri-32250571



PROPERA SORTIDA: mes de maig - Cingles del Pantà de Sau




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada